Ambtenarenlening

Ambtenarenlening

Een ambtenarenlening kan uit verschillende soorten leningen bestaan. Echter moet de ontvanger van het krediet wel werkzaam zijn als ambtenaar. Deze speciale leningen voor ambtenaren bieden unieke voordelen. Een bank durft een groter risico te nemen wanneer zij een krediet verstrekt aan een ambtenaar. Dit kan resulteren in een lagere rente en scherpere voorwaarden. Naast de ambtenaar zelf, komt ook een semi-ambtenaar of de partner van de ambtenaar in aanmerking voor een ambtenarenkrediet.

Ergens in het begin van dit millennium werd er een onderzoek uitgevoerd naar het betalingsmoraal van de Nederlandse bevolking. Al snel kwam hieruit naar voren dat ambtenaren een stabielere baan hebben, maar ook dat zij een gezonder betalingsmoraal hanteren dan de gemiddelde Nederlander. Hierop hebben banken de ambtenarenlening geïntroduceerd. Dit is een voordeligere lening die uitsluitend aan een (semi-)ambtenaar of de partner hiervan verstrekt wordt. De doelgroep wordt als extra betrouwbaar ingeschat en vormt zowel voor de kredietgever als voor zichzelf een kleiner risico.

Extra voordelig geld lenen als ambtenaar

Banken trekken speciaal voor ambtenaren de beste leningen uit de kast. Ambtenaren komen in aanmerking voor lagere rentevergoedingen en aantrekkelijkere voorwaarden. Het lijkt oneerlijk, maar een ambtenaar vormt een aanzienlijk kleiner risico dan een niet-ambtenaar. Omdat kredietverstrekkers altijd een risicoprofiel opstellen alvorens een lening te verstrekken, werkt dit in het voordeel van ambtenaren.

Reageren is niet mogelijk.