Annuiteitenhypotheek

Annuiteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek heeft meerdere overeenkomsten met de hypotheekvorm lineaire hypotheek. Beide hypotheekvormen laten de hypotheeknemer aan het einde van de hypotheekslooptijd aflossen. Echter is er een groot verschil te vinden tussen de netto maandlasten van de lineaire- en annuïteitenhypotheek. Hoewel de maandlasten bij de lineaire hypotheek juist dalen, is de annuïteitenhypotheek meer geschikt voor starters, omdat de hypotheeklasten juist toenemen.

Niet iedereen is ervan op de hoogte dat de fiscale aftrek van de annuïteitenhypotheek afneemt in plaats van toeneemt. Er wordt namelijk steeds meer afgelost op de hypotheekschuld. Annuiteïtenhypotheken zijn daarom vooral aantrekkelijk voor consumenten die in de toekomst meer verwachten te verdienen, zoals starters op de huizenmarkt.

Beginnen met milde hypotheeklasten

De annuïteitenhypotheek is een geschikte hypothecaire lening voor consumenten die een hypotheek willen met lage netto lasten in de beginperiode van de looptijd. Vervolgens zullen de hypotheeklasten geleidelijk toenemen. Hierdoor kun je goed wennen aan de nieuwe betalingsverplichtingen en krijg je de tijd om op die betere baan of promotie te wachten. De annuiteitenhypotheek is dan ook interessant voor Nederlandse inwoners die op relatief korte termijn meer denken te gaan verdienen.

Reageren is niet mogelijk.