Consumptieve kredieten

Consumptieve kredieten

Consumptieve kredieten zijn gewilde leningen die worden gebruikt om belangrijke producten of diensten te financieren. Voorbeelden hiervoor zijn een nieuwe auto, een nieuwe caravan, een nieuwe motor of zelfs een nieuwe boot. Dit zijn allen consumptieve financieringen en kunnen met een consumptief krediet gefinancierd worden.

Waar veel mensen niet over nadenken, is dat een consumptief krediet eerder een hoofdcategorie is voor leningen dan dat het een leenvorm op zichzelf is. Er zijn verschillende leningen die voor consumptieve doeleinden gebruikt kunnen worden. Geld lenen om een huis in waarde te laten stijgen wordt dus niet gedaan met een consumptief krediet, maar met een hypothecair krediet.

Voor beperkt houdbare diensten of producten zal een consumptief krediet in de meeste gevallen het best bij jouw wensen aansluiten. Voor een duurzame investering – zoals een verbouwing – sluit je een hypothecaire lening af.

De persoonlijke lening

Voor veel financieringen wordt de persoonlijke lening aangeraden. Je financiert bijvoorbeeld geen auto of ander groot product met een doorlopend krediet. De persoonlijke lening is de vrijwel meest populaire leenvorm onder de Nederlandse consumenten. Door deze enorme vraag naar krediet zijn geldverstrekkers massaal persoonlijke leningen gaan aanbieden. Je hebt dus genoeg mogelijkheden op het gebied van leningen vergelijken.

De persoonlijke lening is een lening met zekerheid. Geld lenen tegen een vaste en lage rente, met vaste maandlasten? Dan weet je dat de persoonlijke lening je niet teleur zal stellen.

Het doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is ook een zeer populaire kredietvorm. Echter wordt een doorlopende lening niet gebruikt voor de financiering van een auto, maar is het een lening waarbij je geld achter de hand kunt houden. De lening kan dus altijd bij schieten bij de huur of de boodschappen. Omdat het doorlopend krediet ook in de werkelijkheid vaak wordt gebruikt voor boodschappen, nieuwe kleding en huur, vallen de meeste doorlopende kredieten onder een consumptief krediet.

Reageren is niet mogelijk.