Duurzaam sparen

Duurzaam sparen

Duurzaam sparen wordt gedaan middels groene spaarrekeningen. Deze spaarrekeningen maken het mogelijk om niet alleen te sparen, maar tegelijkertijd ook een beetje aan het milieu te denken. duurzaam sparen werkt ongeveer hetzelfde als normaal sparen. Echter is er wel één groot verschil: je spaargeld wordt door de spaarbank in natuur- en milieuvriendelijke bedrijven geïnvesteerd. Het is dus vrij gemakkelijk om met jouw spaartegoed een goed doel te steunen!

Net zoals bij normale spaarrekeningen, bepaal je helemaal zelf hoeveel en wanneer je spaart. In principe is het spaargeld gewoon direct opneembaar. Dit geldt niet als het een groen spaardeposito betreft. In geval van een spaardeposito staat het spaargeld voor langere periode vast. Over een groene spaarrekening ontvangt je gewoon een spaarrente. Deze rentetarieven kunnen vergeleken worden met de standaard spaarrentes.

Fiscale voordelen duurzaam sparen

Mocht jouw bank jouw spaargeld in groene projecten steken die goedgekeurd werden door de overheid, dan zal dit een belastingvoordeel opleveren. Het fiscale voordeel houdt in dat je geen 1,2 procent belasting dient te betalen over je vermogen. Tevens wordt je beloond met een extra belastingkorting van maar liefst 1,3 procent.

Opmars groene spaarvorm

De groene spaarvorm weet steeds meer harten te veroveren. Er zijn hierdoor meer groene spaarrekeningen in omloop gekomen. De bekendere duurzame banken maken het mogelijk om duurzaam te sparen. Sterker nog, steeds meer grootbanken voegen groene spaarvormen toe aan het assortiment!

Gaat het om groen sparen, dan bestaan er veel verschillende vormen en soorten. Daarom moet je van te voren altijd de voorwaarden doornemen en voldoende aanbieders met elkaar vergelijken. Vergeet tevens niet dat er verschillen zijn tussen gewone groene spaarrekeningen, groene deposito’s en groene bankbrieven.

Reageren is niet mogelijk.