Geld beleggen zonder risco

Geld beleggen zonder risco

Met geld omgaan is aardig risicovol. Dit is vooral het geval als je van plan bent te gaan beleggen of speculeren op de aandelenbeurs. Maar wat houdt beleggen nou precies in? Wat zij de risico’s die beleggen met zich meebrengt? Welke voordelen brengt het met zich mee? Kun je die risico’s ook verkleinen? En kun je er ook hulp bij krijgen als je zelf niet zoveel verstand van beleggen hebt? Wij hebben geprobeerd een overzicht te creëren van de belangrijkste aspecten die beleggen met zich mee brengt in de hoop dat u hiermee wat beter voorbereid bent op de dingen die beleggen met zich meebrengt.

Wat Is Beleggen?
Als je belegt, dan koop je aandelen in een bepaald bedrijf. Je hebt dan als het ware een klein stukje van dat bedrijf in handen en wordt hiermee dus voor een (klein) deel eigenaar van dat bedrijf. Hoe groot dat deeltje is, is afhankelijk van hoeveel aandelen een bedrijf in totaal heeft en hoeveel van die aandelen jij in je bezit hebt. Omdat je deels eigenaar bent van een bedrijf krijg je ook een deel van de winst die dat bedrijf maakt. Als een bedrijf het dus goed doet kan je aandeel aardig wat waard zijn. De andere kant van de medaille is echter dat je ook deelt in het verlies dat een bedrijf maakt. En als een bedrijf failliet gaat is je aandeel niets meer waard.

Hoe Werkt Beleggen?
Allereerst moet je een aandeel in een bedrijf kopen. Kies hiervoor één of het liefst meerdere bedrijven waarvan je denkt dat ze het goed zullen gaan doen. Doe dit op een moment dat het bedrijf dat nog in opkomst is. Hopelijk zal dit bedrijf inderdaad zijn potentie waarmaken en wordt je aandeel dus meer waard. Naar mate de waarde stijgt zul je het aandeel voor meer geld kunnen verkopen dan je ervoor terug krijge Omdat de waardes van een bedrijf kunnen fluctueren en een bedrijf het de ene maand of zelfs dag beter kan doen als de andere is het de kunst om je aandeel op een zo gunstig mogelijk moment te kopen en later weer met winst te verkopen. Zo levert het je de meeste winst op.

Risico’s van beleggen
Natuurlijk neemt beleggen ook risico’s mee. Er is namelijk altijd de kans dat een bedrijf zijn potentie niet waar maakt, het slechter gaat doen of zelfs failliet gaat. Dan is je aandeel in één klap waardeloos geworden. Zelfs als je aandelen koopt in een bedrijf dat het al goed doet kan een bedrijf ineens wat klappen te verwerken krijgen en nooit meer terug op het oude niveau geraken. Aangezien je aandeel vaak niet goedkoop was, ben je al je geld kwijt.

Gespreide Beleggingen
Om het risico wat te spreiden doe je er beter aan om niet alles in te zetten op één bedrijf, hoe goed dat bedrijf het ook doet. Beter kun je jouw selectie aandelen beter verspreiden over verschillende bedrijven. Zo komt het niet zo hard aan als je eens een aandeel met minder winst of zelfs verlies moet verkopen. De rest vangt dit dan wel weer op.

Hulp bij Beleggen
Natuurlijk hoef je het niet per se allemaal zelf te doen als je daar geen vertrouwen in hebt. Je kunt het ook uitbesteden aan een bank of aan een financieel bedrijf als Binck. Zij hebben professionals in dienst die voor jou de aandelenmarkt op gaan en hun best doen er voor jou zoveel mogelijk winst uit te slepen.

Reageren is niet mogelijk.