Internet sparen

Internet sparen

Internet sparen houdt in dat je het spaargeld via het internet beheert. Er komen weinig tot geen papieren kijken bij het proces van Internetsparen. Meestal verloopt alles via het internet. Deze spaarvorm is milieuvriendelijker, kost minder moeite en is bovendien voordeliger. Met een internetspaarrekening weet je zeker dat je niet te maken krijgt met overschrijvingsformulieren of bankafschriften.

Er kunnen beperkende voorwaarden gesteld worden wanneer je via het internet spaart. Deze voorwaarden hebben een flink portie invloed op de beschikbaarheid/opneembaarheid van het spaargeld en de spaarrente die je ontvangt. Beperkende voorwaarden kunnen inhouden dat je het spaartegoed via het internet kunt beheren, maar dat je het niet kosteloos kunt overboeken. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de spaarder overeenkomt om voor een bepaalde periode te sparen of doordat de hoge spaarrente slechts bij een minimum saldo vergoed wordt.

Online sparen, hogere spaarrente!

Meestal levert online sparen een hogere spaarrente op dan via een traditionele spaarrekening te sparen. Eén van de redenen die dit verklaart is dat de bank kosten bespaart op een spaarrekening die via het internet beheert wordt. Hierdoor ligt de rente bij internet sparen vaak wat hoger. Beide partijen profiteren van een minder tijdrovende dienst bij online spaarrekeningen.

Spaargeld altijd bereikbaar

De hogere spaarrente is niet het enige voordeel van internet sparen. Het is namelijk ook zo dat je via het internet 24 uur per dag en 7 dagen per week bij je spaargeld kunt. Zonder enige moeite kun je geld opnemen of juist extra geld storten om nog meer te sparen.

Reageren is niet mogelijk.