Spaarkrediet

Spaarkrediet

Het spaarkrediet is in zekere zin een doorlopend krediet met een speciale werking. Je spreekt samen met de geldverstrekker een kredietlimiet af op het moment dat je de lening afsluit. Je hebt veel vrijheid in het opnemen van het toegekende krediet maar zoals altijd geldt dat de kredietlimiet niet overschreden mag worden.

Op een bepaalde manier is de spaarlening vergelijkbaar met het rente krediet, in de zin dat je op geen van beide leenvormen op de lening aflost gedurende de looptijd. Bij het rentekrediet betaal je hooguit een maandelijkse rentevergoeding. Bij een spaarkrediet betaal je naast de rentevergoeding ook een inleg in het speciale spaarplan.

Geld lenen op een fiscaal aantrekkelijke manier

Het spaarkrediet heeft een unieke werking. Je betaalt naast de rente ook een maandelijkse inleg voor in het spaarplan (een levensverzekering). Met het spaarplan kun je de lening na verloop van tijd aflossen op een fiscaal aantrekkelijke manier. Door op een fiscaal slimme manier de aflossing van de lening bijeen te sparen, zijn de totaalkosten van het spaarkrediet ook vaak wat lager dan bij een doorlopend- of rentekrediet.

Reageren is niet mogelijk.